Om doktoren

Jeg har ikke nogen illustrativ plejehistorie til jer i dag, for jeg er i gang med et projekt der er så stort at det næsten ikke kan komme ind i kameraet. Desuden er det heller ikke færdigt, for det tager meget lang tid. Det får I en anden dag.
I stedet for har jeg brugt lidt energi på at skrive “Om” afsnittet til legetoejsdoktor.dk, og jeg synes det kunne være en god afveksling fra alle de der tekniske indlæg her på bloggen. Så her kommer det:

Forhistorien
Jeg hedder Niels Monberg, og jeg er 59.
Kort fortalt så er jeg uddannet lærer med bl.a. sløjd som linjefag,
Tømreruddannet,
Lærer i dansk som andetsprog,
og
IT ingeniør.
I 1985 blev jeg far for første gang, og efter et stykke tid bildte jeg mine sønner ind at jeg var verdens bedste legetøjsdoktor. Men det var nu heller ikke helt taget ud af den blå luft. hvis jeg selv skal sige det. . . Niels og morten symaskine
Nu arbejder jeg med at teste IT systemer, og jeg kan mærke at jeg har brug for at lave andet end at arbejde med computer. Jeg har lyst til at arbejde med hænderne ind imellem.

Hvorfor
Jeg synes det er utroligt tilfredsstillende at få ting til at virke igen.
Jeg kan lide tanken om at reparere ting der ikke virker, ofte på grund af en ganske lille og billig komponent. Det kan repareres og man slipper for at købe en ny plæneklipper eller køkkenmaskine.
Jeg mener at det er et af de virkeligt store problemer i verden i dag, at vi forbruger for mange ressourcer. Ikke mindst gennem den udbredte “brug og smid væk” kultur, som nogen oven i købet mener er godt for væksten, beskæftigelsen og økonomien. Det synes jeg er kortsigtet idioti.Skrotplads_838765a-001
Noget helt andet er, at jeg ofte ser at mennesker går glip af nogle muligheder som kunne hjælpe dem virkelig meget, hvis bare der blev gjort en lille forskel.
For eksempel hvis de vidste en lille smule mere om hvad de kunne bruge deres computer til. Lave et regneark, for eksempel, så de selv kunne styre deres budget og ikke behøvede at hyre en bankrådgiver til det.
Et andet eksempel kunne være hvis flere turde kaste sig ud i mindre reparationer i hjemmet.
Det er gået op for mig hvor svært det er at gøre en forskel her i verden, når det kommer til de der virkeligt store problemer, men jeg er sikker på at ethvert lille bidrag er med til at skubbe i den rigtige retning. Det vil jeg gerne være med til som legetøjsdoktor.

Hvad
Det var vel nærmest en tosset impuls: Jeg søgte efter domænet legetøjsdoktor.dk, og købte det, uden at vide hvad jeg skulle bruge det til.
Det er jeg stadig ikke sikker på at jeg ved, men lige nu er det blevet til at jeg prøver at vænne mig til at dokumentere det, hvis jeg laver noget sjovt eller nyttigt, og så skriver om det på legetøjsbloggen.
Det er egentlig et åndssvagt navn, og jeg har også tænkt meget over om den hellere skulle hedde noget andet. Hvis nogen har et forslag til et bedre navn, så er man velkommen til at kontakte mig.

Om det her med at blogge, Facebook og KOMMENTARER
Min gode ven Anders kommenterede et af mine indlæg på den omtale jeg havde lavet på Facebook siden, og så bad jeg ham om at kommentere indlægget herinde på bloggen i stedet, for jeg synes egentlig at vi forærer Facebook nok opmærksomhed (og data). Men han sagde at det nu en gang er på Facebook festen sker (eller sådan noget) og det kan han jo have ret i, på en måde. Jeg kunne nu alligevel godt tænke mig at der kom kommentarer her på bloggen til indlæggene.
Det foregår under indlægget, hvor man kan skrive hvad man vil.
Jeg vil sætte pris på spørgsmål, forslag og også meget gerne jeres holdning til om navnet Legetøjsdoktor er helt i skoven, eventuelt om du har et bedre forslag.
Det er også helt i orden for mig at du kommenterer på Facebook siden, hvis du hellere vil det.
Tak for opmærksomheden
Niels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *