Status efterår 2022 (Og opdatering jan. – 23), og en spændende mulighed i fremtiden

Det går virkelig godt på værkstedet. Måske lidt for godt.

I de sidste 6 år har jeg levet af det jeg har tjent ved at reparere ting for folk. Nu skal det siges at mit forbrug hører til på den lave side, men det gør min lyst til at arbejde mange timer om ugen også.

Jeg har i lang tid hovedsagelig skaffet kunder gennem Google Ads, som er en måde at få vist sine annoncer til folk, som søger på noget relevant for det man tilbyder.

Det er smart, fordi man kun bruger annoncekroner på dem der har brug for ens ydelser, men også fordi man kan skrue op og ned for hvor mange annoncer der skal vises, og dermed også hvor meget man betaler. I nogle år har jeg kørt med et dagligt annoncebudget på 30 – 40 kr.

Inden jeg tog på sommerferie i år skruede jeg helt ned for annoncerne for at undgå at blive forstyrret så meget i ferien. Det nyttede ikke noget videre. Folk blev ved med at ringe, og siden da har jeg stadig kørt med et dagligt annoncebudget på 2 kr. Og jeg har stadig rigeligt at lave. Og det er faktisk lidt af et problem. Lige nu har jeg været nødt til at sætte kunderne på venteliste, for ikke at blive stresset. Det er ærgerligt, for det indebærer en risiko for at de går ud og køber en ny, imens de venter.

Forretningsmodellen

For mig er det vigtigste stadigvæk at styrke den cirkulære økonomi, og i mindre grad at fokusere på at tjene penge. Og det er min erfaring, at hvis jeg laver det jeg vil og brænder for, så skal pengene såmænd nok komme ind.
Der er en god del af de kunder der ringer, som jeg fornemmer godt selv kan reparere deres ting, og hvor jeg så fortæller dem hvordan de skal gøre, og evt. sender et link til de stumper de skal købe.

Og jeg hører rigtig ofte kunderne sig ting i retning af
”Hvor er det godt at der er sådan en som dig, som gider reparere ting, for det er virkelig svært at finde nogen der vil det”.
Og jeg tror de har ret. Hvis man forhører sig hos producenten af eksempelvis en kaffemaskine, så får man at vide, at man skal sende den til Sverige og betale mange penge i startgebyr, og så mister mange mennesker modet. Så er det alligevel mere nærliggende at købe en ny.

Vil du være med? En mulighed for samarbejde og starte selvstændigt.

Så jeg har egentlig lidt af et luksusproblem: Der er for meget at lave. Og jeg orker ikke at arbejde så meget som det ville kræve at gøre alle kunderne tilfredse. Egentlig kunne jeg godt udvikle virksomheden og ansætte nogle stykker og gøre en indsats for at få flere kunder i butikken.
Men det interesserer mig ikke. Jeg gider ikke være boss og bruge mere tid på kedelige pengeting og administration. Jeg vil meget hellere ud og have fingrene i sagerne.

Men noget jeg virkelig godt kunne tænke mig, det er at finde nogen som har lyst og mod på at starte op med deres version af Reparationsværkstedet. Der er kunder over hele landet, og det ville være virkelig relevant hvis nogen i København eller f. eks Østjylland ville reparere ting for folk.

Og jeg ville elske at støtte sådan nogle iværksættere. Trods alt har jeg en del erfaringer med mange almindelige reparationer, som jeg meget gerne vil dele.

En god mulighed ville være at starte op i det små, og tage en opgave af og til, indenfor det område man føler sig tryg ved.
Det var sådan at jeg selv gjorde. Ideen er at sige, som jeg stadig gør: Det koster ikke noget hvis jeg ikke kan fikse det, men ellers tager jeg xx kr i timen. Så hvad vil kunden være indstillet på at bekoste på en reparation. Du kan se mere om min prismodel her: https://reparationsvaerkstedet.dk/priser-2/

De allerfleste kunder synes godt om den måde, selv om der en sjælden gang er nogen der tror at jeg udnytter det, og altid tager det de siger de vil bekoste. En enkelt gang i de sidste 6 års fuldtidsværksted har der været en kunde der blev sur fordi jeg ikke ville give en fast pris.

Kontakt mig endelig, hvis dette har givet dig nysgerrighed på, om det kunne være noget for dig, at gå i gang indenfor branchen.

Det nemmeste ville være hvis du bruger kontaktfeltet på en af siderne her på hjemmesiden, eller ringer til mig på 6170 3325.
Vi snakkes
Niels

Opdatering januar 2023

Nu vil jeg lige fortælle at jeg ser ud til at være kommet ovenpå igen, og er begyndt at åbne for kundehenvendelser igen.
Men det betyder samtidig at jeg gerne modtager henvendelser fra folk der har lyst til at starte op med noget reparations- biks. Der er nogle stykker der har henvendt sig allerede, og dem ser jeg meget frem til at lave noget samarbejde med.
Skriv gerne en SMS til 6170 3325 eller udfyld kontaktfeltet:

2 tanker om “Status efterår 2022 (Og opdatering jan. – 23), og en spændende mulighed i fremtiden”

 1. hej Niels,
  Mit navn er Johannes og jeg har siden barndommen haft en alsidigt interesse for reparation, men desværre har omstændighederne endnu ikke gået min vej med at virkeligt hoppe ind i det.
  Jeg har i flere år nu gået og tænkt i en multi-reparations forretning og om hvor vidt det giver mening, både økonomisk men også såvel om jeg kan leve op til forventningerne.
  For under et år siden finder jeg din virksomhed ved tilfælde, i et forsøg på at finde information omkring hvor vidt der allerede er en etableret branche omkring min interesse.
  Jeg har være tilbagetrukket omkring at kontakte dig omkring det, men efter at jeg så du vist faktisk ansøger folk med tilsvarende interesse, er jeg selvfølgeligt ærebundet overfor mig selv til at skrive.

  Jeg er en for nyligt fyldt 28 årig førtidspensionist på omkring 2. år, som virkeligt ikke ønsker at forblive det hele livet.
  Jeg er umiddelbart velfungerende nok, men min stress terskel er desværre ikke særlig høj, så jeg leder efter en beskæftdigelse som tillader jeg kan arbejde evt. selvstændigt og i hovedsagligt eget tempo og uanset hvor meget jeg spejder rundt efter muligheder, vender jeg ofte tilbage til det med reparation, da jeg jo allerede brænder en del for at forsøge mig med det.

  Jeg er bosat på Nord Langeland, men tager gerne turen mod Nyborg hvis du ønsker at mødes og snakke videre.
  Mvh,
  Johannes Brandt

  1. Hej Johannes
   tak for dit indlæg, det er jeg glad for.
   Jeg synes det ville være fint at mødes, og jeg skriver en mail til dig.
   Venlig Hilsen
   Niels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.