Indvendig lapning af støvle

Hvad ER det med den der underlige støvle?

Hvad snakker han om?

Jo, I sidste uge, da jeg skrev om reparationen af de der Kitchenaid røremaskiner, da optrådte der noget mærkeligt noget i baggrunden af en af videoerne. Det kan du se her, hvor du kan se videoen lige fra der hvor det mærkelige dukkede op (Øverst til venstre, kan du se det)
(Og du skal jo trykke på billedet herunder, som er en video):

Det ligner en underlig oppustet støvle.

Og det er lige hvad det er.

Det var slet ikke meningen at jeg ville skrive om den, men nu hvor hemmeligheden er sivet ud, så får I lige alligevel den lille historie om, hvordan jeg fandt på, hvordan man kan lime en lap fast indvendigt i noget, der er så hult og indvendigt som inden i en støvle.

Sagen var at der var gået hul i foret på en af Fruens støvler: 01 hullet tæt på
Indrømmet, det er meget tæt på, det billede. Men hullet sidder lige ud for den der stive hælkappe, som man godt kan komme til at træde ned, hvis man ikke gider bruge et skohorn eller bøje sig ned når man tager støvlen på.
Gennem længere tids overbelastning var der altså gået hul i foret.
Og støvlen hørte til yndlings’ene, så der var points at hente, ved at kunne reparere den.

Det er ikke nemt at komme til at sy det sammen, sådan nede i støvlen, så jeg tænkte at hvis jeg kunne finde et fint stykke skind, så kunne jeg evt lime det på, med noget gummiagtigt lim.
Heldigvis havde jeg lige akkurat et stykke fint skind.
Handskeskind, endda: 02 handske
og selv om den handske ser helt fin ud, så vil du kunne se at 03 Handskeslid
Den lap jeg tidligere har lappet fingerspidsen med, den er ved at falde af, og der er ved at opstå et hul ved siden af, så jeg besluttede at bruge den som organdonor: 04 organdonation
, og det gav det dejlige og næsten u- slidte stykke midt i håndfladen.
Så var lappen på plads.
Til at lime den fast med har jeg noget sort fugemasse, som bliver til elastisk gummi, når det hærder. Men det tager et par dage for det at hærde, og hvem skulle jeg få til at sidde og holde lappen på plads så længe?
“Skruetvinger? – Arhh, det kan ikke lade sig gøre. . .”
“Gaffatape? Arrrhhhh, slet ikke. . . . . ”

Hmm, sove på det. Så, lige pludselig, kl 05:43 næste morgen, så sagde det
– “Pling: Cykelslange!”
Inde i hovedet, og så, næsten uden at spise morgenmad 05 Limpåføring
så havde jeg klippet lappen til, og pluttet fugemasse ud over den. Jeg lagde lappen over hullet i støvlen, som jeg desværre ikke har noget billede af, fordi jeg var så ivrig, men det kan du sagtens forestille dig, er jeg sikker på.
Ud i værkstedet og hente en gammel slange fra Raketten, og06 propning
proppe den i støvlen, så den blev07 klar til oppumpning
klar til at

(Og det er jo en video. Nårh det vidste du godt. . .)
Og der kan man se, hvordan det går, når tanken er lidt for langt foran virkeligheden, og det er også et eksempel på hvad der sker når man ikke kan få sig selv til at kassere ting, selv om de er punkterede og istykker. . .
Men heldigvis var der en anden og tæt slange, som jeg desværre ikke kan vise dig en film af oppustningen af, men bagefter så støvlen sådan ud: 09 oppustet

Og der var et tryk inde i den på P1080567
1 bar, som dette ret så støvede manometer, som betyder trykmåler, og sidder på cykelpumpen, som du så i videoen før, det viser.
Og 1 bar, det har ikke noget med drinks og værtshus at gøre, men er at der er et overtryk på dobbelt så meget tryk som ellers. Det betyder at cykelslangen trykker indvendigt på støvlen med en kraft på cirka et kilo pr kvadratcentimeter.
Det, tænkte jeg, var nok til at holde den der lap på plads. Og endda uden at sende slangen ud af støvlen som en stor sort ballon.
Nu skulle den bare hærde i et par ulidelige dage. Ligesom at vente på juleaften.
Heldigvis havde jeg de der røremaskiner at lege med så længe, men efter det, så kom

Og eftersom den video endte med at gå lidt i sort, så får du her et bedre billede af hvordan lappen tog sig ud:10 lap med flap
Og det er i og for sig meget godt, lige bortset fra at der var lidt flappen i kanterne. Det blev ordnet med et par dråber sekundlim. Snart efter så det sådan ud: 11 Færdig lapning
Og nu ville jeg jo gerne have kunnet vise et afsluttende billede af glade støvler på en glad Frue, men hun har taget dem på på arbejde og er ikke hjemme, men jeg skal hilse og sige at det blev bare Fjong. (Ikke for at prale, meeeen. . .).

Tak for at du atter en gang hang på så længe, og husk, at hvis det er gået i stykker, så kan du lige så godt prøve at ordne det. Det er bedre end at smide det ud med det samme, og så er det sjovere end det meste af det de sender i fjernsynet, alligevel.
Og hvis det ikke lykkes at reparere det, så kan du jo bare ringe og få et godt råd, eller kyle det gamle lort UD!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *