Bjørn Teddy Røremaskine

Det lyder som et stykke legetøj til bamsen, og det er både sandt og ikke.

Det er sådan en her:

Og den betragtes i brede kredse som toppen af poppen indenfor røremaskiner. Den er lavet i Danmark af en virksomhed der laver store og professionelle røremaskiner.
Den lyder super lækkert, og kører super lækkert, ser super lækker ud, og den har ry for at være bjørnestærk. Og så er der ikke en skrue at se.  Og det er jo lidt frustrerende når man nu har fået sådan en ind, og meget gerne ville kunne splitte den ad, for at reparere gearkassen, som lod til at have et dårligt tandhjul.  Senere viste det sig at være rigtigt:
Hvis du står i samme situation, så skal du bare kigge videre her, for det lykkedes at finde det hemmelige sted, hvor der skulle skrues for at få adgang til

Det indre af maskinen.
Nå, men altså, til at begynde med skal du have lirket de to store knapper af:

Her bruger jeg en speciel lirker som jeg købte en gang, og som er beregnet til at vride bagdækslet af dit armbåndsur. Men det gælder om at være forsigtig. Du kan også bruge noget andet tyndt og fladt, som f. eks en paletkniv.
Når knappen (og den på den anden side) er kommet af, så skriver du lige V og H på knapperne og på maskinen, for at huske at sætte dem rigtigt på, når du skal samle dem igen. og så ser der sådan ud inde bagved:

Og her kan du se at jeg har antydet hvor nøglen til at få bamsen skilt ad, sidder henne. Det er lige sådan i den anden side.
Vend dyret om, og så du kan få din Unbrakonøgle ind og udskrue:

Når begge skruerne er løsnet helt (De kommer dog ikke ud, for de er sikret med nogle nylon skiver), så kan du lirke låget af.

For at afmontere drivremmen skal du have fat i låserings- tangen:

Du trækker den store remskive op, samtidig med at du drejer den rundt.
Hov, den vil jo ikke dreje rundt, fordi gearkassen er ødelagt!
Så må du også have låseringen ved det lille remhjul af, og trække begge to op.
Når remhjulene er borte, så ser det sådan ud:
Herfra gik det så hurtigt at jeg ikke nåede at tage billeder.
For at få rørehovedet af, så går det ud på at løsne den lille unbrako- bolt til venstre i billedet, og forsigtigt slå den aksel der sidder under den, nedad. Så er det bare med at se at finde et nyt rørehoved. Det er nemlig ikke muligt at købe det ødelagte nylon tandhjul separat. Det ville ellers nok kunne koste omkring en halvtredser. I stedet skal man købe et helt rørehovede til over 1000 kr.
Men det er nu også meget pænere end det gamle:

Inden jeg gik i gang med at samle Teddy igen var der lige et større arbejde med at rense det tandhjul som overlevede sammenbruddet for stumper af gamle nylontænder:

De sad nemlig inde i sprækkerne i spidshjulet her:

Men efter et stykke tid var tiden kommet til at smøre det nye tandhjul med noget specielt nylon- fedt, som leverandøren havde været så søde at sende med:

Og så var det ellers bare at gøre det hele omvendt. Det vil sige at der er lige et sted at være opmærksom. Det er når det nye rørehovede skal op på plads. Så er der ikke noget med at banke med hammer eller lignende.

Når du skal til at montere det, så skal du lige sørge for at det ikke ”Ruller” oppe i toppen af akslen: Det vil sige at du sørger for at den lille neddrejede reces der er i toppen af akslen, den er fyldt op med epoxy når akslen glider på plads. Prøv at holde gevindet fri af epoxyen, så rørehovedet bliver nemmere at skifte næste gang der knækker tænder.

Så du lirker det næsten på plads, påfører epoxyen med en tandstikker rundt i kanten, og så ellers trække det på plads ved at stramme skruen godt:

Endelig vil jeg sige at det undrer mig, at også denne dyre og høj- kvalitets- røremaskine ikke har nogen beskyttelse af gearene imod overbelastning. Det ville have været super let at lave, for konstruktørerne. En simpel moment- kobling i forbindelse med remhjulet ville have forebygget at denne maskine skulle igennem en kostbar reparation.
Det er noget jeg har set på mange andre maskiner også.

Men der skal selvfølgelig holdes gang i produktionen.

87 tanker om “Bjørn Teddy Røremaskine”

 1. Hej. Jeg har en Teddy Bjørn, hvor låsearmen er blevet løs. Har du fif til hvordan jeg kan stramme den igen.

  1. Hej Annemette
   Jeg går ud fra, at det er låsearmen til kedlen, du taler om. . .
   Hvis du skal stramme den, så skal du have bunden skruet af. Det vil sige de fire skruer der sidder midt i gummifødderne. Ud med dem, af med bundpladen, og så kan du se den møtrik, der holder bolten til låsearmen, og komme til at stramme den.
   På med bunden igen, og så bare deruda’.

 2. Hej Niels

  Min Bjørn valgte og hoppe af bordet og det øverste dæksel er flækket og sidder lidt forskubbet.

  Ved du om man kan få et nyt dæksel og pakning?

  Den lyder lidt mere rå nu, så tænker noget måske lige skal justeres for alt virker stadig. Men kan man justere tandhjulene eller er et leje beskadiget?

  Mvh

  Erling

  1. Man kan godt få nyt dæksel og pakning. Desværre er den måske også flækket i chassiset, så rørehovedet er kommet lidt længere ned end før. Hvis det er tilfældet kan du måske se nogle små revner i siderne af godset der hvor chassiset rækker ud mod rørehovedet Måske stammer den mere rå lyd fra at redskabet støder imod bunden af røreskålen. I så fald er det er rimeligt dyr reparation. Kontakt mig gerne via kontaktfelterne på hjemmesiden hvis du har brug for at snakke om det.
   vh Niels

 3. Hej Niels.
  Dejligt at finde din blok her som jeg har læst igennem.

  Min kones Teddy Bjørn der er 3 år gammel vil i perioder ikke tænde når man drejer op på knappen. Det hjælper ikke at åbne/lukke maskinen. Nogle gange vil den gerne tænde når man drejer op, øjeblikket efter vil den ikke. Så står den en dags tid og så virker den fint igen.
  Ved du hvad det kan være? Er det switchen bag drejeknapperne, eller sikkerheds switchen for at se om den er lukket der skal justeres / skiftes?

  På Forhånd tak.

  Mvh Bjarne

  1. Hej Bjarne
   Et par gange har jeg oplevet, at et sådant problem kunne skyldes dårlig forbindelse i forbindelsen mellem styreprintet og motoren. Det er et bundt kabler som er forbundet via to sæt multistik.
   I et tilfælde var et af multistikkene defekt, og i andre tilfælde har det hjulpet at have stikkene adskilt og renset med kontaktrens.
   Det er nogle gange så svært med de der periodiske fejl. Lidt ligesom at tandpinen er væk når du står ved tandlægens dør!
   Kontakt mig gerne hvis det er noget du gerne vil have mig til at se på, eller gerne vil have en snak om hvordan du evt. selv kunne gribe det an.
   vh Niels

 4. Jeg har en Teddy fra 2002 som klikker og piber i brug. Jeg har taget overdelen af og kan se at den rasper remmen en smule og at klikken kommer fra under bagerste remholder hjul.

  Det er remmen som piber. Har givet den lidt fedt ( nok ikke en holbar løsning)

  Er det noget du har erfaring med?

  Steffen.

  1. hej Steffen
   ja, jeg plejer at smøre remmen med noget silikoneolie (Alaska, som er beregnet til gummilister) og så stramme remmen så meget at den akkurat skrider når jeg holder fast på det store remhjul under drift (Brug handsker). Så bliver den stille, og jeg håber at det er medvirkende til at den lader være med at overbelaste tandhjulene i rørehovedet under drift, men skrider i stedet for.
   vh Niels

 5. Hei, og takk for en flott og nyttig blog!
  Har nettopp kjøpt en brukt Teddy varimixer. Fikk den i posten, og da jeg pakket den ut oppdaget jeg følgende: Hastigheten kan ikke reguleres. Verktøyet støter hend i bollen under drift. Har du noen ide om hva disse tingene kan skyldes?
  Mvh Kenneth fra Norge.😊

  1. hej Kenneth
   Uden at have set den, vil jeg gætte på at maskinen har været en tur på gulvet, og at stødet har deformeret stellet så rørehovedet er kommet for langt ned, og at reguleringsmekanismen som sidder mellem de to håndtag er hoppet ud af indstilling.
   hvis det er muligt at fortryde købet ville jeg gøre det. Det vil kræve udskiftning af stellet, og det koster lige imellem en bondegård og spidsen af en jetjager.
   Du kan også tage nogle billeder af maskinen og sende til mig på mail niels@monberg.com, så vender jeg tilbage til dig.
   vh Niels

 6. Hej Niels, super fin hjemmeside, og et ædelt stykke arbejde du udfører.
  Jeg er den heldige ejer af en Teddy, dog ude udtag. Ved du og det er muligt at eftermonterer dette, der er jo et plastdæksel i toppen som evt. kan fjernes, og i så fald hvor man får fat i denne reservedel?

  På forhånd tak
  Venlig hilsen
  Søren

  1. Hej Søren
   Ja, det er muligt at eftermontere et udtag. Det er EXS Nordic der forhandler reservedele til Teddy. Google og kontakt dem. Det kan du godt selv finde ud af at eftermontere. Husk blot at smøre tandhjulene med noget Food Grade nylonfedt.
   Hled og lykke og god arbejdslyst.
   Niels

 7. Hej Niels
  Jeg har arvet en brugt en Teddy. Det er en ældre model hvor der ikke er en låsearm til holde røre skålen fast med. Røre skålen sidder derfor meget løst, enten pga. skålen eller de 3 tapper som skal holde den fast. Ved du om man kan konvertere til en ny model bund hvor der sidder en låsearm på eller ved du hvordan problemet ellers skal løses? Yderligere så knurrer den meget fra røre hovedet når den kører, tænker det måske er gearhjulene der er kan være slidte?

  På forhånd tak
  Mads Christensen

  1. Hej Mads
   Der er et firma der hedder exsnordic som forhandler reservedele til Teddy, og som også har en låsearm, til eftermontering.
   De har også et nyt rørehovede og tandkrans, som sandsynligvis er de ting der er slidte og giver den knurrende lyd. Skriv gerne til mig på niels@monberg.com, hvis det er noget jeg skal hjælpe dig med.
   vh
   Niels

 8. Hej Niels,
  Tak for en masse nyttig viden om Bjørn. Jeg forsøger at få afmonteret drejeknappen for at gen-montere de tre små maskinskruer, der holder nylon-skiven fast på maskinen (de er raslet løs, så hele knappen hænger og dingler i ledningerne – skiven er vist på dit femte billede ovenfor – det med det hemmelige hul), men jeg kan simpelthen ikke få det lirket af. Har forsøgt med en bordkniv og en solid spartel, men det rokker sig ikke – knap og nylonskive sidder solidt sammen.

  Har du yderligere tips til, hvordan jeg kan gøre?

  Jeg har lagt et par billeder her:

  https://cloud.onlime.dk/share/phft66nu25sl
  https://cloud.onlime.dk/share/1e07a2vebh4h

  Måske det nemmeste er, at bestille en ny skive og knap?

  På forhånd tak for råd & vejledning!

  Søren

  1. hej Søren
   Du stikker resolut en skruetrækker ind mellem nylonskiven og knappen. helt ind mod centrum, og vrider. Så siger det klik og knappen springer af. Gerne den store tykke skruetrækker!!

 9. Jeg har en Teddy der er gået i stykker – højst sandsynligt er det tandhjulene/gearet der er overbelastet – jeg ved ikke hvorfor men den har kørt nogle år og lavet en masse dej.

  Jeg har brug for din email og en forsendelsesadresse så jeg kan få den lavet.

  1. Hej Hans
   Først undskyld for det sene svar. Jeg har haft for travlt i værkstedet til at passe bloggen ordentligt.
   Ring gerne til mig, så skal jeg hjælpe dig med kontakt til leverandør.
   6170 3325

 10. Hej Niels
  Ved du hvor man få reservedele. Jeg har et låg der er revnet efter en tur på gulvet?

  1. Hej John
   Først undskyld for det sene svar. Jeg har haft for travlt i værkstedet til at passe bloggen ordentligt.
   Ring gerne til mig, så skal jeg hjælpe dig med kontakt til leverandør.
   6170 3325

 11. Hej Niels

  Jeg er også ejer af en Teddy og står og mangler en Overdel (8 på reservedelsoversigten) da jeg har været så uheldig at den arbejde sig ud over bordkanten, da jeg æltede dej 🙁

  Kan du hjælpe mig med en pris på sådan en del, eller evt. en kontakt hvor det kan købes ?

  Mvh. Teddy

  1. Hej Teddy
   Først undskyld for det sene svar. Jeg har haft for travlt i værkstedet til at passe bloggen ordentligt.
   Ring gerne til mig, så skal jeg hjælpe dig med kontakt til leverandør. Eller måske har jeg en brugt #8. . .
   6170 3325

 12. Super info om Teddy maskine tak for det.
  Min teddy har det nok på samme måde, mere eller mindre, den lyder som om tandhjulet er i stykker, og så hyler den ved lav hastighed, også uden der er er noget i skålen.
  den har kørt mange deje de sidste 5 år.
  hvad koster det evt. hvis du kan reparere den.

  1. Hej Kim
   Først undskyld for det sene svar. Jeg har haft for travlt i værkstedet til at passe bloggen ordentligt.
   Det er svært for mig at udtale mig om hvad reparation koster. Skriv gerne til mig i kontaktfeltet på forsiden af hjemmesiden, eller ring på 6170 3325, hvis det stadig er aktuelt

 13. Hei Niels,

  Vi hadde nettop samme problemet med rørehovudet og de ødelagte nylontenner overalt i gearkassen. Hvis vi bare hadde funnet denne artikelen da, kunne det ha vært mye enklere å åpne maskinen…
  I hvert fall klarte vi det likevel men nå har vi et nytt problem: hver gang maskinen går sakte (det vil si under hastighet 1) begynner den å vakle eller hikke med hastigheten og slår den nesten av. Problemet finnes ikke når maskinen går fortere, men det går vel ikke an når vi elter brøddeig. Vi har testet og vet at det ikke har noe å gjøre med overbelastning, fordi det vakler med og uten belastning. Faren min tror at det ikke er noe elektronisk feil, men at det skyldes litt forurensing i potentiometer som finnes under og helt inne i hastighetsknappene.
  Desverre trenger vi å bestille en låseringstang hvis vi skal gjøre det selv (for vi bor i Nederland og det er jo dessverre litt vanskelig å sende Teddyen til Danmark…) Er det verdt det å prøve å åpne knappene og sjekke potentiometeren eller synes du problemet skyldes noe annet?

  I hvert fall tusen takk også for den hjelpsomme artikelen din her!
  vennlig hilsen, Emily

  1. Hej Emily
   Først undskyld for det sene svar. Jeg har haft for travlt i værkstedet til at passe bloggen ordentligt.
   Men hvis det stadig er aktuelt, så vil jeg sige at det kunne lyde som om det er potentiometeret som sidder inde mellem hastighedsknapperne, som måske har drejet sig.
   I kan godt åbne ind til det, ved at tage knapperne af, og skrue de tre skruer ud i den ene side (om det er højre eller venstre kan jeg ikke lige huske. Så kan I tage den halve aksel ud, og får adgang til potentiometeret. jeg tror ikke det er forurenet, men snarere at det kan have drejet sig væk fra den optimale stilling. Når det er rettet så kommer den spændende opgave at samle akselen igen, så alt kommer på plads. Det er lidt bøvlet men det kan godt lade sig gøre. Held og lykke med det.

 14. Hej Niels.

  Jeg er rigtig glad for min Teddy, men det er som om min dejkrog, piskeris og k spade ikke rører i bund, er det noget der kan stilles så de kommer tættere på bunden af skålen.

  Med venlig hilsen Lykke

  1. Hej Lykke.
   Det ved jeg ikke helt sikkert. Andre mærker røremaskiner som kenwood har en mulighed for at justere længden af værktøjet med et gevind og en kontramøtrik. Måske gælder det også dem til tedddyen? .
   Ring gerne til mig, hvis vi lige skal snakke om det. 6170 3325.
   vh
   Niels

 15. Hej Niels.

  Jeg har arvet en Bjørn Teddy røremaskine der ikke kunne køre. Efter din anvisning andetsteds skiftede jeg sikring og så kørte maskinen igen. Men ved belastning giver den en skarp lyd fra sig og kører derefter den modsatte (forkerte) vej. Har du et bud på fejlen og vil du evt kigge på den?

  Mvh Søren

  1. Hej Søren
   Det er godt nok en underlig fejl. Motoren er det der hedder en børsteløs synkronmotor, som får strøm i form af tre faser vekselstrøm, som er faseforskudte, så de tvinger motoren til at køre i en bestemt retning. Frekvensen af vekselstrømmen er så bestemmende for hvor hurtigt motoren kører. Der sidder et stykke styringselektronik til at holde styr på alt det, og det kunne godt lyde som om det er elektronikken der ikke kan holde styr på hvad det skal gøre når motoren bliver belastet. I det tilfælde lyder det som om elektronikken kommer til at vende om på rækkefølgen af de tre faser vekselstrøm.
   Det er desværre ikke noget der kan repareres på printkortet (Jeg tror også det er noget der er kodet ind i en logisk kreds i elektronikken.).
   Det vil sige at der skal et nyt printkort i, og desværre koster det omkring 3500 kr i indkøb, og hvis jeg skulle skifte det, så render det nemt op i over 4500, med arbejdsløn og et sæt holdeknopper til skålen, som også knækker når man skal have styreprintet ud.
   Pyha!!
   Alternativt kan du gøre det til et gør det selv projekt. Ring gerne til mig hvis du har mod på det, og gerne vil høre hvor du måske kan købe delene.
   PS: Det kan være at sikringen er gået i første omgang fordi der kom den der defekt på printet, så tingene hænger sammen.
   PPS: Jeg har lige spurgt min bror som ved mere end alting, så det kan være der kommer nyt i sagen, når han svarer. Så vender jeg tilbage. . .
   vh
   Niels Monberg

 16. Hej med dig, vi har en Bjørn Teddy røremaskine (stadig under garanti) vores maskine er begyndt at give høje mislyde ved lave omdrejninger…. Er der noget vi kan gøre, eller skal vi indlevere den hvor vi købte den?

  1. Hej Henrik
   Når den er under garanti så bør den indleveres hvor I købte den. jeg kan ikke umiddelbart sige hvad der kan være i vejen med den.
   hld og lykke med den.
   Niels

 17. Hejsa, tak for en spændende artikel. Jeg har en Teddy røremaskine der har en knurrende mekanisk lyd, når den arbejder. Er det en ny gearkasse der skal til, tror du?

  1. Hej Anders
   Ja det kunne godt lyde som om der er en fejl på et af nylontandhjulene i rørehovedet. Ring gerne til mig hvis jeg skal hjælpe dig yderligere.
   VH
   Niels

 18. Hej Niels.
  Fantastisk guide, tusind tak.
  Jeg mangler også en tandkrans og rørehoved til min Teddy.
  Er det noget du har liggende eller kan skaffe til en rimelig pris?

  På forhånd tak.
  Mvh. Jakob

  1. Hej Jacob
   Jeg har ikke reservedele liggende, og jeg bruger ikke tid på at skaffe dele til folk ud over hvad jeg bruger til de reparationer jeg foretager. jeg vil gerne reparere din Teddy for dig. Ring gerne eller skriv via kontaktfeltet.
   vh
   Niels

 19. Hei Niels..
  God tråd dette.

  Jeg har mottatt planet gear for og bytte. Men det viser seg at også ett annet tannhjul hadde skader.

  Dette er ikke illustrert i delekatalog/deletegning. Men du har sikler kunnskap om tannhjulet ettersom du har reparert flere slike.

  Tannhjulet jeg refererer til
  Er va 15cm i diameter. Og er det tannhjul som sitter på innsiden av planet gear. Synlig når planet gear er demontert..

  Har du delenr? Evt liggende brukt som jeg kan kjøpe?

  1. Hej Jan
   Det er ganske rigtigt meget svært at få specifikke reservedele til Bjørn Teddy.
   Jeg har også deletegningen af maskinen, og kan fortælle at hvis du skal have den nævnte tandkrans til planetgearet, så skal du købe en komplet overdel (del nummer 8). Den koster 4283.75.
   Det gør mig harm at møde den slags reservedelspolitik, som Wodskov fører (Den der fremstiller Teddy).

   Men jeg har vistnok sådan en brugt tandkrans liggende et sted.
   Ring gerne til mig på +45 6170 3325, så finder vi ud af noget.
   Venlig Hilsen
   Niels

 20. Dejligt at se noget to do på sådan en maskine ?
  Good work!

  Jeg har skaffet mig en bjørn som skal have en god rengøring og jeg vil derfor afmontere knapperne, men de sidder noget så godt fast, gled dine nemt af eller er der et bestemt tag man skal have på det?
  Tænker at sprøjte noget opløsende ind hvis det nu er fedtet sammen.
  Er bange for at jeg få smadret noget inde bag ved.

  Mvh Ricki.

  1. Hej Ricki
   Til lykke med din nye røremaskine.
   Vip maskinen tilbage, og find en flad genstand. Skruetrækker er godt. Smal spartel kan også bruges. Den stikker du ind bag knappen og får så langt ind mod akselen som du kan. Her vrikker du forsigtigt, og så skulle knappen komme af. Hvis den ikke kommer af så vrikker du lige lidt mindre forsigtigt. Jeg tror ikke at den er klistret fast med skidt.
   Hvis du smadrer noget i denne proces, så er det sandsynligvis kun knappen. Og når den så er kommet af, så tager du lige en sprittusse og mærker knapperne og pladen bagved, så de kommer på i den rigtige side. Det er også vigtigt at de små blanke tapper som stikker ud, kommer til at sidde som de gjorde.
   Held og lykke med det.
   Niels

   1. Tusinde tak for det hurtige svar, jeg prøver mig frem.
    Den ene stift er faldet ud før kapslen kom af, så håber jeg kan tyde mig frem til hvor den sad.

  2. Hvis du åbner maskinen og stikker en skruetrækker helt ind mellem knappen og kroppen, og vrider, så springer knappen af uden problem.
   Husk forskel på højre og venstre knap.
   vh
   Niels

 21. Hej Niels.
  En super brugbar forum tråd dette!
  Jeg har et problem med min teddy. Jeg var igang med at hakke kød, da jeg skulle tjekke om delene sad ordentligt. Da jeg havde tjekket dette, havde maskinen sat sig fast, den sagde lyden som om den prøvede at køre i måske to sekunder, inden den sagde ‘klik’, og nu kan den slet ikke tændes længere. Hvad kan dette tænkes at være? 🙁
  Mvh Søren

   1. Hej Søren
    Ja, det er set før, at sikringen er gået hvis maskinen har været blokeret.
    Det første du gør er at undersøge om gearet i rørehovedet er ødelagt (det er nemlig også set før!). Det gør du ved at afkoble redskaberne og se om du kan dreje rørehovedet rundt med hånden, eller om det føles underligt eller siger grimt.
    Hvis det kan drejes rundt, så er det tid at skifte sikringen, og det er heldigvis meget nemt:
    du tager stikket ud af maskinen, og kigger nede ved hullet hvor stikket sad.
    Lige over (eller under) er der en lille klap, eller indsats, hvor der vistnok står “fuse” på. Med en skruetrækker lirker du den ud, og du ser at der sidder en afbrændt sikring ude i enden af indsatsen, OG en ny sikring inde i hullet i den. Du tager den afbrændte og lægger til side, og den friske og sætter i toppen af indsatsen, sætter den ind igen, og prøver at starte maskinen.
    Når den så forhåbentlig kører uden mislyde, så ånder du lettet op, fordi så behøver du ikke få rørehovedet skiftet, OG så går du ind på elektronik-lavpris.dk og bestiller nogle nye sikringer.
    Hvis den laver mislyde, så er du velkommen til at skrive til mig eller ringe på 61703325, så vi kan snakke om udskiftning af sådan et rørehoved.
    Held og lykke med det.
    vh
    Niels

    1. Tusind tak for svaret. Det var sikringen det var galt med, så nu kører maskinen på ny. Det kunne jeg selvfølgelig have læst mig frem til i manualen, det er temmeligt flovt at jeg straks skriger om hjælp, men nu virker den jo uanset. Tak for hjælpen. 🙂

     1. Der er nogen der siger, at det kun er tøsedrenge der læser manualer. Rigtige mænd græder i stedet for.
      Det kunne jeg selvfølgelig aldrig finde på at sige, men jeg kender godt følelsen.
      Men nu husker du at bestille nogle nye sikringer, ikke 🙂 ?

      I øvrigt er du bestemt altid velkommen til at råbe om hjælp her på siden.

 22. Hej. Niels

  Jeg var også den glade ejer af en Teddy bjørn indtil idag, hvor jeg skulle ælte en pizza dej på 750g, den starter fint men kører ca 30 sek så slukker den af sig selv. Efter at have taget strømmen fra og ventet ca 30 sek gør den det samme igen.
  Se video
  https://vimeo.com/354655898
  Den lyder helt som den skal så tror ikke det er noget mekanisk men derimod elektrisk.
  Den gjorde det samme sidste sommer en af de varmeste dage, hvilket dengang fik mig til at tro det kunne være en thermo sikring, men idag er der kun 21 grader i køkkenet og den har stået ubrugt hen siden fredag aften.
  Har du en ide om hvad det kan være?
  MVh Anders

  1. Hej Anders
   Tak for din henvendelse. Og tak for filmen. Det fremgår af filmen at hastigheden på maskinen falder lidt, indtil det tidspunkt hvor den slukker. Automatikken burde jo vistnok holde den samme hastighed, og bare sende mere effekt til motoren, så hastigheden var konstant.
   Hvis jeg skal gætte, så kunne det være en defekt ved styre- elektronikken, som på Teddyerne er ret avanceret.

   En anden hypotese kunne være, at der er for stor mekanisk modstand i maskinen af en eller anden grund, så den ikke er i stand til at opretholde den ønskede hastighed, og derfor giver op.

   Hvad sker der hvis den bare kører ubelastet? Slår den så også fra?
   Venlig Hilsen
   Niels Monberg
   Reparationsværkstedet.

   1. Hej Niels.

    Mange tak for dit svar, det er helt rigtig hvad du skriver
    “Det fremgår af filmen at hastigheden på maskinen falder lidt, indtil det tidspunkt hvor den slukker. ” Efter at have taget strømmen fra den i ca. 48 timer kunne den fint ælte et rugbrød i 20 min igår aftes. Jeg kan umiddelbart ikke se at den er fysik belastet nogen steder og kører lige nu upåklageligt.

   2. Ja, nogle gange er teknik underligt.
    De der periodiske fejl er de værste. . .
    Held og lykke fremover. Vi håber at nissen er helt borte.

 23. Hej Niels.
  Jeg er også lykkelig Bjørn røremaskine ejer.
  Mit problem består i at den til tider ikke vil starte efter at toppen har været løftet , og er lukket igen.
  Er det noget du kender en løsning og og evt. kan lave ?

  1. Det lyder som en fejl ved den der sikkerhedsafbryder, som sørger for at maskinen ikke vil køre når den er åben. Måske er der kommet noget i klemme, eller afbryderen er blevet træt og defekt. Jeg skriver til dig personligt om, hvordan jeg evt kan hjælpe dig, hvis du vil have det.

  1. Kære Søren. Tak for dine kommentarer.
   Det er svært for en ikke- anerkendt reparatør/person at få lov at bestille dele hos Wodschow.
   Det kan kun lade sig gøre igennem en anerkendt forhandler.
   og jeg har ikke fundet nogen der vil/kan bestille tandkransen separat.
   Imidlertid havde jeg for nylig en reparation, hvor det var planethjulet der var knækket, og sådan et havde jeg liggende, brugt. For at kunne skifte det, skulle tandkransen af. Det viste sig umuligt at skrue de tre skruer ud, som holder kransen. De var limet så kraftigt i gevindet, at de knækkede, og jeg var nødt til at bore dem ud, og skære nye gevind. Ret bøvlet, men det lykkedes.
   Så det er ikke så enkelt. Med mindre du er rutineret med gevindrenovering og har gode snittappe, så ville jeg faktisk råde dig til at bestille hele rørehovedet. kontakt Brønnum, som måske gerne vil levere. Ellers kan jeg hjælpe dig med at bestille det.

   Men jeg synes at du skulle kigge forbi på fredag, som du skriver. Send mig en SMS om hvornår du kommer.
   VH
   Niels, Reparationsværkstedet.

    1. hej Anonym,
     Det lyder som en ide. Umiddelbart ville jeg tro at det ville virke modsat, eftersom skruerne jo bliver større ved varme, og ville komme til at sidde bedre fast. Men jeg vil da prøve det ved lejlighed.

 24. Kære Niels

  Dejlig vejledning. Nu er min Teddy (næsten) skilt ad (mangler lige en låseringstang) til resten. Man jeg kan allerede se, at kun een nylon-tand , er knækket af det store tandhjul.

  Det ser ud til at nylon-tandhjulet har sit eget nummer, nemlig “10.1” eller “AR005-001-TD001”, ses på https://varimixer.com/wp-content/uploads/2018/09/TEDDY-5L-spare-parts-date-042018.pdf. Har du stadig ikke haft held til at købe dette separat?

  Mht. hvad Bjørnen holder til: Jeg laver normalt 900 gram pastadej ad gangen (6 æg, 200 gram tipo 00, 400 gram semolina durum). Hastigheden står så på ca. 1 mens dejen æltes. For et par dage siden lavede jeg pastadej af 7 æg, dvs. 1050 gram pastadej, og hastigheden stod på 1 + en prik (=1 1/3). Det var så et æg og en prik for meget.

  Jeg kommer gennem Nyborg fredag inden Påske og igen lørdag i Påsken – måske har du et tandhjul eller et helt rørehovede, jeg ville kunne købe?

  Vh Søren

 25. Hej Niels Monberg
  Min teddy står og knurrer, men vil ikke dreje rundt med kroge m.m.
  Jeg bor i Sønderjylland og kan desværre ikke selv reparere
  Maskinen.
  Har du et godt råd?

  1. Hej Jonna.
   Det bedste råd jeg kan give er at sende den til mig, så jeg kan fikse den for dig.
   Jeg skriver en mail til dig snarest.
   VH
   Niels Monberg

 26. Hej Niels
  Tak for din expertice…dejligt man kan finde det på nettet..
  Jeg har et gear som er ødelagt pga jeg brugte kødhakker til kikærter som ikke var helt udblødte, så sagde det knæk knæk..
  Mit spørgsmål er: kan man bestille et nyt rørehoved direkte fra Woodshow eller kan jeg bestille igennem dig?
  Vh Martin

  1. Nu kører jeg jo ikke primært grossistforretning, men hvis du kontakter Brønnum storkøkkener, så kan det være du kan få det derigennem.
   Men hvis du gerne vil have mig tila t reparere maskinen, så skriv til mig under menupunktet “Kontakt“.
   Venlig Hilsen Niels

 27. jeg har en kenvood køkkenmaskine hvor overdelen springer op når den kører/går igang – er der en adresse jeg kan aflevere den på, jeg er en gammel mand og er ikke så god til at pakke ind og sende.
  jeg fornemmer det måske kun er an skrue ell. møtrik der skal spænden ?

  1. Hej Leif.
   Ja min adresse finder du i topmenuen hvor der står kontakt.
   men det er jo i Nyborg, og du bor i Hornslet, og vi er jo i gang med at finde ud af det.
   vh
   Niels

 28. Hej Niels,
  Tak for din fine artikel. Min Teddy Bjørn har også et defekt gear, men den skrue ovenpå drevet knækkede, da jeg forsøgte at løsne den og jeg kan ikke lige banke drevet ud.
  Har du et godt råd? Jeg tænker at bore resten af skruen ud og se om jeg så kan banke drevet ud.
  Der er helt sikkert et ødelagt nylon tandhjul nede i drevet, men ellers fejler den ikke noget.
  Jeg har et CVR nummer, men jeg kan ikke finde drevet på Brønnum’ s side?

  1. Hej Palle
   Som jeg har svaret dig via mail, så kan det måske være en løsning at afkøle godset omkring akslen med noget kølespray.
   Held og lykke med det.

 29. Hej Niels.

  Jeg har en Bjørn Teddy, uden udtag til kødhakker etc. Problemet er at den slår fra /stopper med at ælte dej også selvom dejen ikke er for tung. Har du nogen ideer til hvad det kan skyldes?

  Vh Henrik

  1. Enten er det et mekanisk problem, eller også et elektronisk.
   Bliver motoren ved med at køre når den slår fra? for så lyder det som et mekanisk problem. Hvis motoren holder op med at køre, så er det nok noget elektronisk.
   Det kan jo også være at det er kullene, som er en del af motoren.

   hvis det er noget mekanisk, så ville jeg prøve at afmontere toppen, som beskrevet i blogposten, og se hvordan de forskellige dele opfører sig.
   Du er også velkommen til at ringe til mig. Det er 6170 3325. Så kan vi få en snak om det.
   vh
   Niels

   1. Hej Niels.

    Tak for svar. Motoren stopper når den slår fra og maskinen vipper dejkrogen op af skålen.
    Jeg ringer til dig i morgen.

    Mvh Henrik

 30. Hej Niels.
  Jeg har arvet en brugt Bjørn som gik i stykker og har et spinkelt håb om at kunne fixe den men er lidt i tvivl om hvilke reservedele jeg mangler.
  Man kan ikke dreje hjulet rundt for at “åbne” bjørnen – den takker bare over!
  Den kører egentlig fint og vil gerne starte, men det er som om de ikke styrer ens de to “hjul”.
  Har du en ide til hvad det kan skyldes? Og kan der skaffes reservedele?
  Vh Daniel

  1. Når du skriver “Hjul” så tænker jeg at du mener de to knapper som man styrer hele maskinen med.
   hvis jeg var dig, så ville jeg lige tage dem af, ved at indsætte en flad genstand under, og vrikke dem forsigtigt af. så vil du sikkert kunne se at en af dem er defekt der hvor den skulle sidde fast på akselen.
   jeg vil gætte på at en ny knap vil kunne løse dit problem. Læg mærke til at der er forskel på højre og venstre knap.

   Skriv til mig hvis jeg skal hjælpe dig med at skaffe en reservedel.

 31. Kære Niels!

  Tusind tak for at dele din viden og ekspertise.
  Jeg vil høre om du evt. kan hjælpe mig med at bestille reservedel til Teddy Bjørn.
  Vi har en Teddy Bjørn Varimixer og da jeg skulle bruge kødhakkeren, blev Teddy overbelastet og det sagde knæk – det hele kan dog hakke og røre men nu med en larm som om noget rammer på hinanden mod hinanden inde i rørehovedet.
  Jeg er i tvivl om det er tandhjulet eller rørehovedet der sagde ‘knæk’ da jeg overbelastede kødhakkeren.

  Jeg kan evt. sende en video optagelse af hvordan maskinen lyder nu.

 32. Jeg har en Teddy Røremaskine med præcis samme problem, som også kræver et nyt rørehoved. Kan man bestille det hos dig?

 33. Hej Niels

  Tusind tak for denne gode vejledning.

  Jeg har samme problem med min Teddy, som du her beskriver. Jeg er kommet dertil, hvor de to låseringe er fjernet. Jeg kan ikke få det lille tandhjul af. Kan du beskrive nærmere, hvordan du gjorde det?

  På forhånd tak for hjælpen.

  Søren

  1. Jeg tror faktisk slet ikke at jeg tog det lille tandhjul af. Når det store er kommet af, kan det løftes af sammen med tandremmen.
   Har du virkelig også fået gearet ødelagt? hvordan er det sket?
   Er bare nysgerrig efter hvor robust Teddy egentlig er. .

 34. Hej Niels
  Jeg har også en Teddy som er flækket, efter en tur på gulvet. Kan du give mig kontaktoplysninger til levarandøren med henblik på bestilling af reservedele?
  Mvh. Anders ?

  1. Jeg er lige for tiden ved at ordne den Teddy som er nævnt i de øvrige kommentarer. Skaden viste sig at være større end først antaget, da selve støbegodset også havde en flække. Den er jeg ved at udbedre lige for tiden.
   Men ellers er det Oluf Brønnum & Co. A/S (https://www.bronnum.dk/da-dk/) som kan levere reservedele. Men kun til virksomheder.
   Kontakt mig gerne hvis det er noget jeg skal hjælpe dig med. .
   Men hvis det også er topskjoldet der er flækket på din, så trænger den nok også til at blive kontrolleret for yderligere skader. . .

 35. Hej Nils
  Super med billeder og beskrivelser.
  Ved du hvor man få reservedele. Jeg har en top der er revnet efter en tur på gulvet?

  1. Ja, jeg kan godt bestille reservedele. Desværre kræver leverandøren at man er en virksomhed for at de vil levere.
   Men vi ses jo snart 🙂
   Niels

  2. Hej Niels

   Har eksporteret en teddy til Sverige. Nu vil den ikke starte? Den rotere i hovedet så må være elektrisk. Sikringen er ikke sprunget. Har du nogen ide til hvordan jeg selv kan problemløse?

   Mvh

   Claus

   1. Hej Claus
    Først undskyld for det sene svar. Jeg har haft for travlt i værkstedet til at passe bloggen ordentligt.
    Nej, egentlig har jeg ikke nogen ideer til hvordan du selv kan problemløse. Men strømmen skal jo frem til regulatoren og styreelektronikken, og inden den kan komme det, så er der en kontakt der mærker om maskinen er lukket ordentligt. Og så er der en kontakt der mærker når du drejer regulatorknappen. De to kontakter skal være i orden, men de sidder inde bag knapperne, og det kræver noget mod og håndelag at komme ind bag dem. Især når du skal samle det igen.
    Jeg tror ikke at det har noget med den svenske strøm at gøre, men en mulighed kunne være at maskinen har fået en overspænding på et tidspunkt. Jeg har flere gange oplevet at styreelektronikken er brændt af ved usædvanlige omstændigheder.
    Håber at denne omgang sludder kunne hjælpe. Ellers er du velkommen tila t skrive eller ringe til mig, eller at jeg evt kunne kigge på maskinen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *