Væk med den gamle lak

Min gode ven Niels- Ole spurgte mig hvordan han skulle fjerne lakken på hans kones gamle taburet, og efter at vi havde snakket lidt om det,så lovede han at tage nogle billeder af processen. Det nedenstående er hans beretning og billeder. Det er nok værd at læse inden du går i gang med selv at sætte dine gamle møbler i stand:

Taburetten så sådan her ud:

Så fik den en gang lud. Kausisk Soda og vand blandes som beskrevet på soda-dåsen. Husk handsker, briller og hæld soda i vand, ikke vand i soda.
Blandingen bliver meget varm.
Når blandingen er blevet kold blandes tapetklister i til en tyk grød. Hvis man ikke venter med at komme tapetklister i, så klumper det bare – egen erfaring.
Smør blandingen på stolen, og pak det lidt ind i plastik.
Efter 5-6 timer er lakken opløst og blandingen skrabes/vaskes af.

Afvask til sidst med en tynd blanding af eddikesyre og vand, for at neutralisere sodaen.

Lad stolen tørre.
Slib den og giv den en afsluttende behandling. Her får den lak (3 gange):

Benene kunne måske blive kønnere, men sædet – det er flot.

Undervejs: Benene blev lidt løse efter behandlingen med soda, så de blev taget af og limet på igen. Desværre bankede jeg bare alle ben i bund, men så var benene ikke lige lange. Benene blev så banket ud igen, men al den banken fik sædet til at gå op i limningen, så det måtte lige limes sammen igen. Ved næste samling af benene var jeg noget mere omhyggelig med at få benene lige lange.

Det var Niels- Oles beretning. Jeg håber at du er blevet inspireret til at selv gå i gang.
Det er bedst at gøre om foråret eller sommeren hvor man kan stå udendørs. Så risikerer man ikke så let at ende med at fjerne lakken af både taburet og gulv.

Hvis det virker for bøvlet, så er du velkommen til at kontakte mig, og høre om det ikke er noget, jeg skal gøre for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *