Afløbsrens uden kemi og værktøj

Her er en ganske nødvendig artikel til alle som kunne tænke sig at opleve hvordan det er at modtage alles beundring, og kunne være med til at rydde en ellers irriterende forhindring af vejen.
Og det endda med de bare næver!!

30- års fødselsdagsfest. Alt er i gang og halløjsa.
Pludselig forsvinder al farven fra køkkenpigens ansigt.
Aargh, Vasken er stoppet, og hun ser for sig opvasken tårne sig op.
Hun åbner underskabet. Ingen svupper. Ingen afløbsrens.

Heldigvis er Doktoren tilstede, og med myndig røst beder han de tilstedeværende træde tilbage, og gøre plads, på nær en specielt udvalgt gæst som får Doktorkameraet udleveret, samt opgaven med at dokumentere følgende:01vasken er stoppet
og selv om billedet ikke lever op til de sædvanlige høje krav til kontrast og skarphed, så kan vi måske fornemme at der er vand i bunden af vasken.
Doktoren slår op i sin erfaringsbank, og finder frem til at de fleste tilstopninger af køkkenvaske skyldes belægninger af fedt i rørene, med mindre nogen har forlystet sig med hælde beton i afløbet, eller flydende epoxy eller lignende. I så tilfælde er der ikke andet at gøre end at slå alle tanker om opvask ud af hovedet. Men fedt lader sig jo smelte af varmt vand, så Doktoren sætter lige 1,7 liter vand over i den elektriske kedel. mens han sætter sin manuelle svupper i værk:02Håndsvupper
Som det ses på det let utydelige amatørfoto, så består håndsvupperen i at Doktoren (eller en hjælper) holder en fugtig karklud over overløbshullet , imens håndfladen bevæges op og ned ovenpå afløbet, som en miniudgave af den svupper der var et link til ovenfor. Derved skabes der et skiftende overtryk i afløbet, som laver en ganske lille passage gennem fedtproppen i røret, og vandet kan løbe ud. Hvilket faktisk viser sig at ske ganske umiddelbart efter:03vasken er tom
Doktoren holder i distraktion stadig kluden over hullet. Formålet med denne holdning er at forhindre at det lille overtryk fra svupningen skal finde på at undslippe gennem overløbshullet, hvorved svupningen ville være forgæves.
Men det er først nu at den egentlige behandling skal til at ske:04 vandet koges
De 1,7 liter vand er i mellemtiden kommet i kog! Doktoren tager resolut:05 vandet ihældes
kogekanden og hælder vandet lige ned i afløbet,06 alt sammen
Alt sammen. Vasken er tom, og nu er det tid til at afprøve virkningen:07 der prøves om der er gennemløb
Det er skønt at gøre det selv 🙂

På doktoruret, som er fjernstyret af et ægte atomur i Frankfurt, ses et klokkeslet, og det er eksakt 5 minutter og 53 sekunder senere end da Doktoren blev hidkaldt.

Det skal bemærkes at det samme trick også kan anvendes i mere dagligdags situationer, som for eksempel i hjemmet, eller hvis man er på besøg hos en AirbnB overnatning, i hvilken situation Doktoren første gang havde succes med det.
Endvidere kan læseren benytte lejligheden til at love sig selv og miljøet at han eller hun har købt afløbsrens for sidste gang, for kogende vand er simpelthen nummer et til at rense afløb med.

Således økologisk bevidst takker vi atter en gang for opmærksomheden, og ønsker en dejlig 2. pinsedag, med mange gør- det- selv projekter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *